Technikum - kelner Drukuj Email
czwartek, 27 stycznia 2011 11:32

 

Technikum Zawodowe - kelner

 

Kelner to zawód przyszłości w związku z rozwojem turystyki, wzrostem tempa życia i wymagań konsumentów.

W nowoczesnych pracowniach: obsługi konsumenta, technologii gastronomicznej i zajęć praktycznych zdobędziesz:

  • umiejętności zawodowe związane z kompleksową obsługą konsumenta, obsługą przyjęć okolicznościowych i różnorodnych imprez, planowaniem wyżywienia, produkcją potraw i napojów
  • umiejętności interpersonalne związane z nawiązywaniem kontaktów, współpracą w grupie, pełnieniem funkcji lidera
  • umiejętności związane z prowadzeniem działalności gospodarczej, rozliczaniem sprzedaży i kalkulacją cen
  • umiejętność porozumiewania się w językach obcych, co ułatwia obsługę turystów i podejmowanie pracy za granicą

Zdanie matury umożliwia kontynuowanie dalszej nauki na wyższych uczelniach

Po ukończeniu szkoły absolwent  może podjąć pracę we wszystkich zakładach prowadzących  działalność gastronomiczną: 

  • restauracje
  • puby
  • bary
  • kawiarnie
  • sanatoria
  • domy wczasowe
  • hotele,
  • na statkach i  promach pasażerskich.

Może również samodzielnie prowadzić działalność gospodarczą na rzecz zakładów gastronomicznych i indywidualnych zleceniodawców.

 ZOBACZ FILM

 

 

 



 
men cke oke ko
powiat miasto jaslo4u jaslonet
optimeks  Trafunek