Start
Matura
piątek, 06 listopada 2020 09:07

 

Absolwenci, zainteresowani podejściem do egzaminu maturalnego w maju 2021 r. proszeni są o zgłaszanie się do szkoły z wypełnioną deklaracją maturalną.

 

 


 
„Podkarpackie Virtual Expo”
środa, 28 października 2020 09:14

ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 3 W JAŚLE WYSTARTOWAŁ…

w rekrutacji, a PRACODAWCY dostrzegli potencjał UCZNIÓW, proponując im pracę, staże lub praktyki zawodowe

 

Zespół Szkół nr 3 w Jaśle wziął udział w przedsięwzięciu „Podkarpackie Virtual Expo”. W wydarzeniu uczestniczyło ponad 120 firm.

Virtual Expo to działanie hybrydowe, łączące tradycyjny event ze spotkaniami on-line. Na dedykowanej platformie Virtual Expo zaproszeni wystawcy posiadali swoje spersonalizowane wirtualne stoiska. Wizualizacja hali targowej - wnętrza G2A Areny Centrum Wystawienniczo-Kongresowego w Jasionce - przedstawiała dostępnych eksponentów w formie aktywnych logotypów, które umożliwiały każdemu odwiedzającemu targi wizytę na wirtualnym stanowisku z dostępnymi opcjami takimi, jak czat.

 

Więcej…
 
Zarządzenie dyrektora ws. nauki zdalnej
poniedziałek, 26 października 2020 13:39

 

 

ZARZĄDZENIE DYREKTORA WS ZDALNEGO NAUCZANIA - ZAŁĄCZNIK

 


 
UWAGA - ZDALNE NAUCZANIE !!!
piątek, 23 października 2020 13:01

 

UWAGA !!!

 

W związku z decyzją MEN o zawieszeniu zajęć od dnia 24 października do dnia 8 listopada Zespół Szkół nr 3 w Jaśle informuje, że wszystkie zajęcia odbywają się zdalnie. Uczniowie nie przychodzą do szkoły.

 

 

 


 
Dary jesieni
czwartek, 22 października 2020 13:56

07.10.2020 roku na zajęciach z pracowni gastronomicznej młodzież z klasy 2Pc - technik żywienia i usług gastronomicznych - wzięła udział w projekcie „Dary jesieni”. Jego celem było sporządzenie potraw oraz wykonanie dekoracji z wykorzystaniem plonów złotej pory roku.

Na lekcjach uczniowie sporządzili potrawy takie, jak: zupa krem z dyni, papryka faszerowana, placuszki z dyni,  ciasto ze śliwkami, szarlotka oraz muffinki z ciasta marchewkowego. Zostały one wyeksponowane na pięknie nakrytym  stole. Zdobiące go elementy dekoracyjne  wykonano  z jesiennych warzyw i owoców, a wśród nich znalazły się: jabłka, marchew, cukinia, pory, cebula, kapusta czerwona i buraki ćwikłowe.

Dekoracje z warzyw i owoców "wyrzeźbiono" techniką Carvingu. Dokonały tego uczennice z klasy 2Pc: Anita Nadymus, Ewa Mikrut i Patrycja Machowska, które w roku szkolnym 2019/2020 uczestniczyły w projekcie Interreg.

W ubiegłym roku szkolnym  młodzież z naszej szkoły uczestniczyła w szkoleniu 
w zakresie „Carving fruit”, zorganizowanym w partnerskiej szkole w Świdniku na Słowacji w ramach Projektu Interreg. Nabyte na warsztatach umiejętności uczennice miały okazję zaprezentować na zajęciach, podczas których wykonały przepiękne dekoracje, zdobiące stół z potrawami wykonanymi przez pozostałych uczniów.

Nad organizacją projektu i przebiegiem zajęć z pracowni gastronomicznej czuwały panie: Elżbieta Piwowarska i Małgorzata Pięta

Efekty pracy naszej młodzieży można podziwiać w załączonej fotogalerii.

E.P., M.P.

 

FOTOGALERIA

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 2 z 21
men cke oke ko
powiat miasto jaslo4u jaslonet
bohateron Sklep Komputerowy Optimeks Portal Terazjaslo Telewizja Jasielska
PRDM-JASŁO TV Obiektyw u schabinskiej

Twoja przeglądarka jest zbyt stara aby zobaczyć co tutaj jest!